Op weg naar Snel Leren = Leuk Leren

Zit je in groep 8 of de brugklas en wil je nu alvast aan de slag om goed te leren leren?  Wil je ontdekken of de cursus “Snel leren = leuk leren” jou straks nog meer gaat helpen om meer en makkelijker te leren in minder tijd?

Met deze korte cursus neem je de eerste stap naar slim en snel leren.  

 

In drie lessen van 1 uur gaan we:

  • Kijken welke agenda je het best kunt gebruiken op de middelbare school en hoe je zo snel en makkelijk mogelijk je huiswerk op kunt schrijven.
  • Kijken naar de soorten huiswerk en hoe je grote brokken huiswerk het beste kunt aanpakken.
  • Focuslezen, als je beter focust, onthoud je beter wat je leest.
  • De eerste stappen van mindmappen zetten.
  • Sleutelwoorden herkennen: hoe haal je de kern uit een stuk tekst, het verschil tussen hoofd- en bijzaken.
  • Snelle pictogrammen tekenen.
  • Woordjes en begrippen leren door middel van leerkaartjes.

Siep heeft de cursus Op weg naar Snel Leren is Leuk Leren gevolgd en daardoor een duidelijke keuze gemaakt in bijv. zijn agenda. Nu zit hij een tweetal maanden op het voortgezet en de overgang is heel groot, dat wel. 
- M. Elders

Is het niet beter om mijn kind het eerst zelf te laten proberen?

U kent uw kind natuurlijk zelf het beste, maar onze ervaring is dat het voor veel brugklassers toch echt wel een grote overgang is vanaf de basisschool. Zeker na de eerste 2 maanden, als het er echt op aan gaat komen. We zien dat kinderen die nooit eerder onvoldoendes hebben gehaald dan ineens onderuit gaan, waardoor hun zelfvertrouwen een flinke deuk kan oplopen. Terwijl dat soms best voorkomen had kunnen worden met een goede voorbereiding.  

Kinderen zijn vooral niet echt gewend aan het leerwerk. Veel kinderen vinden het lastig om te plannen en ze weten vaak ook niet welke manieren er zijn om iets te leren. Deze cursus is de eerste stap voor een goede voorbereiding!

Volgt uw kind daarna nog de cursus “Snel leren = leuk leren”, dan krijgt uw kind een heel breed pakket aan studievaardigheden aangereikt om de overgang van de basisschool naar de brugklas zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Ja, dat wil ik voor mijn kind!

Wilt u dat uw kind deze eerste stap gaat maken, meld hem of haar dan aan voor deze cursus. De geplande data vindt u rechts. 

Staan er geen data? Dan zijn deze nog niet bekend. Maar bij voldoende aanmeldingen starten we z.s.m. dus aanmelden kan altijd. We laten u dan zo snel mogelijk weten wanneer we gaan starten.

 

 Ik wil mijn kind aanmelden 

 

Kosten:

De cursus kost € 95,- inclusief alle oefenmaterialen. Als u uw kind aansluitend inschrijft voor de cursus “Snel leren = leuk leren” krijgt hij/zij het cursusboek "Snel leren = leuk leren" t.w.v. € 29,95 cadeau.

Praktische informatie:

•             Locatie: Obalo of Obalo XL in Raalte

•             3 wekelijkse lessen van 1 uur