Rekenen doe je zó op het VMBO

Scholieren op VMBO TL / GT of KB hoeven - voorlopig -  de rekentoets gelukkig niet te halen om te kunnen slagen voor het examen. Dat is een hele opluchting! Maar natuurlijk is een goed rekenniveau wel heel belangrijk voor de verdere opleiding en ontwikkeling van deze jongeren. 

Voor veel VMBO-scholieren is rekenen heel lastig. Is dat voor uw zoon of dochter ook het geval?
De problemen van deze jongeren zit vaak in wat basiskennis, maar ook vooral in de manier waarop je een verhaalsom aanpakt. Wij weten precies hoe dat werkt, en wat uw kind moet leren om zich er beter mee te redden.

Een van de belangrijkste dingen is het slim leren gebruiken van kladpapier!

Met onze hulp leert uw kind beter rekenen.

We leren uw kind precies díe dingen die hem of haar enorm zullen gaan helpen:

  • Hoe haal ik de som uit een verhaalsom?
  • Hoe gebruik ik mijn kladpapier slim?
  • Breuken, procenten, meetkunde, hoe zit dat nou echt?
  • Hoe zorg ik dat ik minder gespannen ben voor een (reken-) toets?
Na de hulp van Obalo heeft onze zoon in plaats van eerst een 4 nu een 8 gehaald voor de rekentoets op het VMBO!

"Is die toets nou echt zo belangrijk?"

Ja en nee. Toetsen op zichzelf zijn nooit belangrijk, maar wel wat ze meten. In dit geval dus de rekenvaardigheid van uw kind. Na het VMBO gaat hij/zij verder leren en in vrijwel alle beroepen is het nodig om voldoende te kunnen rekenen. 

Veel jongeren hebben op de middelbare school wel rekenen gehad, en voor de meesten is dit ook wel voldoende. Maar als dit niet genoeg effect heeft gehad, en rekenen blijft maar moeilijk, dan is het slim om het op een andere manier aan te pakken, bijvoorbeeld met deze cursus.

Aanmelden

Is dit iets voor uw kind? Laat het ons dan weten via onderstaande knop. De cursus start bij voldoende aanmeldingen. We laten u dan zo snel mogelijk weten wanneer de volgende cursus van start kan gaan.

Deze cursus is wat voor mijn kind! 

Kosten

De cursus kost € 295,- inclusief alle oefenmaterialen en een licentie voor een computerprogramma waarmee ook thuis geoefend kan worden.

Praktische informatie

  • Locatie: Obalo of Obalo XL in Raalte
  • 10 wekelijkse lessen van 1 uur
  • Je moet thuis oefenen op de computer

Privébegeleiding

Het is ook mogelijk om te kiezen voor privébegeleiding op het gebied van rekenen. Dat kan verstandig zijn als het rekenen extreem lastig is voor uw kind of wanneer u denkt dat een 1-1 situatie beter voor hem/haar werkt.

Als u de mogelijkheden daarvoor wilt bespreken, maak dan HIER even een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.