Studiecoaching

Een puberbrein gaat niet altijd zomaar “aan”.  Er kan een zetje nodig zijn om het brein in beweging te krijgen. Bijvoorbeeld door iemand die hem of haar handige dingen leert of         aanmoedigt. En soms ook door het lijf echt even te laten bewegen. Maar net wat nodig is voor uw kind.

Het liefst willen we dat elke scholier dat zelf kan, want daar hebben ze het meeste aan. Bij de één gaat dat snel en bij de ander kost het wat meer tijd en moeite. Maar samen komen we er achter wat voor uw kind het beste werkt.

En is dat puberbrein eenmaal in beweging gezet, dan merkt uw kind al snel dat hij/zij een stuk gemakkelijker (en dus fijner) kan leren. Met als resultaat: betere cijfers, meer zelfvertrouwen en een fijnere sfeer in huis.

Onze dochter ging vorig jaar voor het eerst naar het VO. De eerste maanden ging het prima, en waren de cijfers hier ook naar. Vlak voor de kerstvakantie ging ze heel erg onderuit met haar cijfers. Toen hebben we contact gezocht met Obalo. Het bleek, dat ze haar planning toch anders moest aanpakken. Ze zat inderdaad uren achter haar bureau. En was ook uren aan het leren. Maar toch moest ze haar planning anders aanpakken. Dit heeft ze bij Obalo geleerd. (...) Onze dochter zit nu in de 2e van het VO en plant haar toetsen nog steeds op dezelfde manier. Ze weet welk vak ze op welke manier moet leren. En tot nu toe zijn de cijfers er ook naar. Wat fijn! Dochter blij, en ouders blij. 
-J. Pronk


Belangrijke aspecten

Bij het leren op school is het niet alleen belangrijk hoe slim iemand is. Er spelen veel dingen mee die ervoor kunnen zorgen dat het wel of juist niet zo lekker loopt. 

rijtjestippen 2

Deze 7 factoren beïnvloeden het leren, maar ook elkaar: als je niet weet hoe je moet leren of je mist basiskennis van een vak, dan krijg je lagere cijfers. Dat heeft meestal een negatief effect op je zelfvertrouwen en je motivatie. Ben je niet voldoende gemotiveerd of denk je dat je het allemaal niet kunt, dan ga je ook weer niet zo snel zitten voor een goede planning of om inzicht te krijgen hoe je het anders kunt aanpakken. En bij alle factoren geldt: je kunt je dan ook minder goed focussen op wat je moet doen.

Hoe gaat studiecoaching in zijn werk?

Uw kind komt wekelijks 1 of 2 keer naar Obalo XL. Daar krijgt hij een half uur hulp van zijn of haar vaste* studiecoach. Daarnaast werkt uw kind min of meer zelfstandig in onze "studeerkamer" aan het eigen huis-/leerwerk aan de hand van de afspraken met de coach.
We houden uiteraard rekening met de wisselende roosters.

*Natuurlijk kunnen er omstandigheden zijn waardoor dit moet veranderen, zoals zwangerschap of ziekte van een begeleider, maar we doen ons best om zo min mogelijk wisselingen te hebben.

Studiecoaching is wel iets voor mijn kind!

In een gratis adviesgesprek kunt u vertellen wat uw zorgen zijn. Uw zoon of dochter komt ook mee en kan aangeven wat hij of zij lastig vindt. Wij geven u dan een goed advies over hulp voor uw kind en de mogelijkheden die daarvoor zijn.
Neem gewoon even contact op voor een afspraak. 

Klik hier om een afspraak te maken 

Obalo XL

SInds 2016 heeft Obalo een aparte vestiging voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs en hoger. Deze vestiging heet Obalo XL en zit aan de Drostenkamp 1a in Raalte.

PLIENS OBALOXL MODELS 8597 8599 WEB

begeleidingInformatie

Privébegeleiding

Soms lukt iets gewoon niet goed op school. Het lezen, spellen of rekenen gaat moeizaam en uw kind gaat maar niet genoeg vooruit. Op school is al van alles gedaan, maar dat lijkt niet genoeg te werken.

 

Informatie

Vergoede dyslexiezorg

KInderen op de basisschool met ernstige, enkelvoudige dyslexie kunnen in aanmerking komen voor vergoede dyslexiezorg. Die bestaat uit een onderzoek en een maandenlange periode van behandeling.

 

Informatie

Studiecoaching

Een puberbrein gaat niet altijd zomaar “aan”.  Er kan een zetje nodig zijn om het brein in beweging te krijgen. 

Bijvoorbeeld door iemand die je handige dingen leert of je aanmoedigt. 

 

Informatie

Trainingen en cursussen

Sommige dingen zijn beter of leuker te leren in een groepje. Zoals positiever over jezelf leren denken, omgaan met faalangst of beter leren rekenen. We hebben veel keuze, voor kinderen, jongeren én volwassenen!